ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT!!!!

Sila ke website terbaru

Just A Cake di

www.justacake2u.blogspot.com

Tart Shell

JOM BELI TART SHELL

TART SHELL

Kulit tart untuk pelbagai jenis tart seperti cheese tart, fruit tart, egg tart & sebagainya. Tak perlu bersusah payah atausqueeze masa anda yang sememangnya terhad. Terus tempah sahaja.

Size: 4.5cm (mini –
permukaan atas sebesar syiling 50sen)
Kuantiti: 1 bekas – 100pcs
Harga: RM32 (original)

*
dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yang sedap & rangup
*
simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan

______________________________________________________


TERMA & SYARAT

* Sila buat pembayaran terlebih dahulu.

* Kemudian hantar bukti pembayaran.

* Sila buat temujanji sekurang-kurangnya satu (1) hari sebelum pick up order.

Pick UP Point :

1. JUPEM :

Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Jln Sultan Yahya Petra (Jln Semarak), Kuala Lumpur.


Isnin - Jumaat
Masa : 9.00
pg - 4.00 petang (Sila buat temujanji)

2. My Home Sweet Home :

Blok A, Sri Astana Apartment, Jln 20, Taman Selayang, Batu Caves, Selangor.


Isnin - Jumaat
Masa :
Selepas 6.00 ptg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


Sabtu/Ahad
Masa : 9.00
pg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


NEW!!!


TEMPAHAN MELALUI POS


TERMA & SYARAT

*Sila buat tempahan 2 minggu awal.
*Sila nyatakan poskod alamat anda, kami akan membuat semakan terlebih dahulu.
*Setelah mendapat pengesahan, sila buat pembayaran. Kemudian hantar bukti pembayaran kepada kami.
*Tempahan anda hanya akan dihantar selepas pembayaran dibuat.


Call/SMS/WhatsApp 011-23205935

Followers

Sunday, July 25, 2010

Mixer Lama vs Mixer Baru

Alhamdulillah... Akhirnya dapat juga Jun mixer yang baru. Senang la sikit keje Jun.. Hehhehe lepas ni boleh la terima tempahan dalam kuantiti yang banyak... Especially cupcake.... Ni la namanya rezeki kan... Oven Jun, Ayah yang sponsor... Mixer ni pulak, Abah & Mak yang sponsor. Terima kasih Allah kerana mempermudahkan perjalanan untuk hambaMu ini.. Terima kasih Abah, Mak, Ayah & Mama kerana membantu Jun.. Hanya Allah sahaja yang membalasnya... Buat suami yang tercinta.. Terima kasih kerana memberi izin Sayang buat bisnes ni... Terima kasih kepada semua yang banyak memberi sokongan dan dorongan.. Kepada sifu ku Kak Ina... Terima kasih kerana tak jemu memberi dorongan,kata semangat dan tunjuk ajar serta melayan pertanyaan-pertanyaan Jun.. TQ... TQ.. TQ

Ni mixer ku yang lama.. yang banyak jasanya pada ku... walaupun ada yang baru jun tetap guna dia untuk buat tempahan yang dalam amount yang kecil...


Mixer baru ku... Beli kat CKE, Cheras dgn harga RM 923 termasuk extra bowl & K beater. Kapasiti nya 7 litre.. TQ Ilah tolong teman Kak Jun pegi beli mesin ni... Hubby ku keje.. Cuti hari ahad je... Ahad CKE tutup pulak.. So tak boleh la teman beli mesin ni.. Tapi dia la yang bawa Jun cari CKE Cheras ni... Hehehe.. Kalau Jun yang cari alamatnya entah bila la nak jumpa agaknya... Alamatnya Jalan Cheras.. Jun ingatkan kat area cheras sana... Sebab peta nak ke sana pun Jun tak berapa nak faham...Rupa-rupanya dekat je dengan ofis Jun...Alhamdulillah.. tapi tak selalu guna lagi... baru test-test..

Cupcakes

Try buat Muffin

Saje je buat muffin ni... test test resepi... tp sedap makan masa panas-panas.. dah sejuk dia keras... hahaha.. Next time try yg lain pulak...


Birthday Orange Cake

Order daripada Kak Yus.. TQVM


Cream Puff & Orange Cake

Order daripada Kak Naimah sempena kepulangan anaknya yang baru habis belajar di luar negara... TQVM

Cream puff : Kak Naimah minta Jun packing berasingan


Orange Cake


Choc Moist Cake

Order daripada Isma. TQVM


Wednesday, July 21, 2010

Tuesday, July 13, 2010

Choc. Moist Cake - Liverpool

Jun terima order ni dari orang yang jauh di perantauan mencari ilmu... Dari awal-awal lagi Ikha dah buat tempahan... Ikha belajar di Dublin, Ireland... Buat tempahan kek ni untuk orang tersayang... TQ Ikha... Good luck for study... jaga diri baik-baik di negara orang.... Nanti balik Malaysia boleh la kita bertemu ye... 



Saturday, July 10, 2010

My 1st Fancy Cookies Class

Alhamdulillah berjaya juga Jun buat kelas fancy cookies...Ada sorang je student... Hehhehe kawan baik Jun masa sekolah rendah dulu... Rohana.. Lawak betul la... Almaklum la bukan senang kami nak jupe... Bila jumpa ni byk betul la yang nk di cerita...Yang gelihati tu... mula-mula Jun perasan dia punya royal icing tertinggal... Jun sempat kejar dia... masa tu dia kat lif.. pastu masa Jun dok kemas barang-barang baru perasan ada cookies yang tertinggal dlm oven.. cookies tu dah deco tp tak keras lagi icing nya.. Kononnya nak kasi cepat keras la... Jun masukkan la dalam oven.. tu dia dah tertinggal... Tapi yang paling sadis tu... resepi cookies Jun tak bagi...Nasib baik la ko kawan aku Na... kalau orang lain... Camne la ek.... Nnt aku email kan resepi tu...Nnt datang kelas lain kalau aku lupa ko ingatkan ye... Resepi ko tu ada atas meja.. pastu aku alih letak kat atas kerusi...tu yang tak perasan tu... Sorry la bebanyak ye Na...

Anak murid pertama ku sedang tekun men deco cookies


Hasil Cookies yang dah di deco...


Wajah ceria anak murid pertama ku... Tahniah!!!!!




Blueberry Cheese Tart

Order dari adikku... Nak bawa ke rumah sepupu sebelah isteri dia.. ada house warming


Carrot Cake

Order dari Kak Ezah... Nak buat makan-makan kat opis... rupanya Bday dia.... Happy Bday Kak Ezah... Semoga bahagia sentiasa...


Choc. Moist Cake - Liverpool

Order dari Ozie untuk Birthday Hubby dia... Lupa nk cucuk Flag Happy Bday..sorry ye...... TQVM


Blueberry Cheese Tart

My 2nd trial... yang 1st lupa amik gambar.... Bagi pada Kak Nani... Family ku kata sedap...tp anak-anak buah Jun ckp kecik sgt la Mak Tam...Hehhehe.. saje je try acuan baru.... Beli kat BWY.


Choc. Moist Cake - Upin Ipin

Order dari Siti Khadijah... TQVM


Kek Oren

Order dari Siti Musliha... 3 biji kek oren... TQVM


Choc. Moist Cake - World Cup

Order daripada En. Chrspin.. Bahang piala dunia... Nak makan dengan kawan-kawan.... Mulanya nk order Cheese cake... tp kalau letak edible nnt cair la pulak... so order la Choc. Moist... TQVM


Choc. Moist Cake - Ultraman

Order dari Mah untuk anak sulungnya umur 4 thn rasanya.. kawan baik Jun masa belajar di UiTM dulu... minta keje sama-sama.. dapat interview sama-sama... dapat keje pun sama-sama... cuma seksyen je tak sama... Masa study dulu dimana ada Jun ada Mah... Di mana ada Mah, ada Jun... hahahaha mcm belangkas...


Choc. Moist Cake - MU

Order daripada Elfieza untuk surprise hubby dia... TQVM


Choc. Cookies

Cookies ni di order oleh Shuman untuk majlis perkahwinannya.... order Star shape cookies sebanyak 800pcs... Congrats For you & Wife (Puvana)....TQVM

Gum Paste ( SP inatial  S = Shuman , P = Puvana)


 Ni pembantu Jun... Aik... tolong Mak Tam ke main internet ni...hehhehehe


Ni cookies yang telah siap... Alhamdulillah... siap juga akhirnya... minggu yang sangat kritikal... sibuk dgn kursus dan hujung minggu mengurus ayah Jun ke klinik untuk cuci kaki dia yang luka..



Cupcake

Cupcake ni Jun buat utk kelas Konnichiwa Japanese Comunication 1st step... Hehhehe gatal g kelas bahasa jepun... hahaha terbelit-belit lidah cakap jepun... 1st week tu mcm tension je... tp 2nd week happy la pulak...Yang join class ni pun best... ada pulak yg pandai buat lawak... pecah-pecah perut gelak... moga jupe lagi nnt untuk 2nd step... Dorang sibuk nak rasa kek... jun pulak sibuk nak menyiapkan reben untuk tempahan Cookies... Alhamdulillah... sempat gak Jun buat...


Sorry ye pakai kotak recycle...


Choc. Moist Cake

Order dari Rain... Tqvm... Pandai la edit gambar....


Brownies Choc. Cake

Order daripada Fara.. TQVM

Choc. Moist Cake - Dora

Order daripada Zana... TQVM

c

d

Map To Sri Astana Apartment