ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT!!!!

Sila ke website terbaru

Just A Cake di

www.justacake2u.blogspot.com

Tart Shell

JOM BELI TART SHELL

TART SHELL

Kulit tart untuk pelbagai jenis tart seperti cheese tart, fruit tart, egg tart & sebagainya. Tak perlu bersusah payah atausqueeze masa anda yang sememangnya terhad. Terus tempah sahaja.

Size: 4.5cm (mini –
permukaan atas sebesar syiling 50sen)
Kuantiti: 1 bekas – 100pcs
Harga: RM32 (original)

*
dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yang sedap & rangup
*
simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan

______________________________________________________


TERMA & SYARAT

* Sila buat pembayaran terlebih dahulu.

* Kemudian hantar bukti pembayaran.

* Sila buat temujanji sekurang-kurangnya satu (1) hari sebelum pick up order.

Pick UP Point :

1. JUPEM :

Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Jln Sultan Yahya Petra (Jln Semarak), Kuala Lumpur.


Isnin - Jumaat
Masa : 9.00
pg - 4.00 petang (Sila buat temujanji)

2. My Home Sweet Home :

Blok A, Sri Astana Apartment, Jln 20, Taman Selayang, Batu Caves, Selangor.


Isnin - Jumaat
Masa :
Selepas 6.00 ptg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


Sabtu/Ahad
Masa : 9.00
pg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


NEW!!!


TEMPAHAN MELALUI POS


TERMA & SYARAT

*Sila buat tempahan 2 minggu awal.
*Sila nyatakan poskod alamat anda, kami akan membuat semakan terlebih dahulu.
*Setelah mendapat pengesahan, sila buat pembayaran. Kemudian hantar bukti pembayaran kepada kami.
*Tempahan anda hanya akan dihantar selepas pembayaran dibuat.


Call/SMS/WhatsApp 011-23205935

Followers

Sunday, March 27, 2011

Test Resepi

Masa demam haritu... tak tau nak buat apa... Nak tido tak leh... bangun la buat kuih....

Yang ni sebelum kukus.. Punya la cantik melorek sisik ikan ni ha... (perasan tul.... cantik ke)


Bila dah masak jadi camni la pulak... agaknya sebab api kecik sangat kot... Tapi rasanya... sedap... Potong 2, pastu sapu blueberry filling...

Personal Fondant Cake Class

Kelas ni  dihadiri oleh Kak Faezah. Jun tak confidant nak mengajar ramai. Kak Faezah suruh Jun open la kelas ni untuk sesiapa... Tp Jun nak ajar dia sorang je dulu... Alhamdulillah semuanya ok semalam... Sesiapa yang berminat boleh la request kelas Fondant cake ye... :-D


Blueberry Cheese Tart

Order daripada Nani... Lama gak Nani tak order dari Kak Jun... Dia dah pandai buat kek dah sekarang.... Mai la belajar buat Cheese Tart pulak..


Happy Birthday Adam Hakimi

Bday Cake(Choc. Moist Cake). Order daripada Hafizal. tqvm


Tuesday, March 22, 2011

Happy Birthday Amyra

 Order daripada Lia


Cream Puff

Cream Puff untuk dijual


Chocolate Moist Cake

Untuk Majlis Maulidur Rasul di rumah Jun


Steam Chocolate Moist Cake



Order daripada Mimi

Cupcakes


Order Daripada Amin



Walnut Brownies

Monday, March 14, 2011

My Class

MY CLASS
Tempat : Sri Astana Apartment, Jln Sg. Tua, Batu Caves, Selangor

Cheese Tart & Fruite Tart Class (RM 70)
Hands on
Membuat tart shell yang rangup.
Mempelajari 2 jenis tart
Tartlets Class (RM 150)
Hands on
Membuat tart shell yang rangup.
Mempelajari 7 - 8 jenis tart
Fancy Cookies Class (RM 80)
Hands on
Membuat choc. Cookies
Mempelajari deco atas cookies menggunankan royal icing

Basic Cupcake Class (RM 200)
Hands on
Mempelajari membuat kek (Resepi disediakan)
Mempelajari membuat buttercream
Mempelajari deco cupcake menggunakan buttercream, piping gel, fondant & Ganache.

-Kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi Jun 013-3505378 untuk
tempahan
tempat
-Jika tidak dapat hadir, sila maklumkan 3 hari lebih awal.
-Semua deposit tidak akan dipulangkan.
-JANGAN bawa anak kecil.
-Deposit RM 50 ke akaun MBB : 114348088878 (JUNITA BINTI EMRAN @ EMBRAN)
-Emailkan bukti pembayaran ke junita_emran@yahoo.com.my

KELAS MEMASAK PELBAGAI JENIS LAUK-PAUK

KELAS MEMASAK PELBAGAI JENIS LAUK-PAUK

Kepada Yang Ingin Menambah Pengetahuan Memasak. Kelas Memasak Pelbagai Jenis Lauk-pauk Akan Diadakan Tidak Lama Lagi....

Pengajar : Junaidah Emran
Menu :
Mengikut Modul Yang Disediakan

Wednesday, March 9, 2011

Brownies Cheese

Atas permintaan orang-orang kat ofis... Jun buat juga akhirnya brownies Cheese ni....

Cupcakes

Order daripada kawan adik ipar Jun


Sewa Dulang Hantaran

Kalau sesiapa nak sewa dulang hantaran ni boleh la berurusan dengan kakak Jun... Junaidah... Kalau nak khidmat buat gubahan kawin pun boleh....




Choc. Moist Cake - Along

Cupcake Majlis Perkahwinan - Ima

Ima ni sporting... dia ok je... mula-mula Jun plan nak buat lain... tp color nya nampak mcm mati je... Jun tukar warna lain pulak... send msg kat Ima tak ada balasan.... Tp Jun terpaksa proceed gak... Pagi-pagi Jun dapat msg Ima kata no problem buat camne pun... hehehe Alhamdulillah Ima suka design ni....







Birthday Abah

Celebrate birthday abah... Abah baru baik dari luka kencing manis... tp still tak boleh makan yang manis-manis dan telur... takut luka melarat balik... jadi kita makan cheese cake... tapi tak tau la kenapa sekarang ni buat cheese cake asyik tak jadi je.... huhuhuhu....




My cuppies untuk anak-anak buah tersayang....


1st time buat swiss roll.... habis togel badan swiss roll ni... sbb Jun tak tabur icing sugar masa tebalikkan dia sebelum nak letak jem... sorry ye swiss roll.... pengajaran paling berharga....

Cupcakes & Super Choc. Moist Cake

Kek-kek ni untuk dihantar ke rumah Auntie Mas & Uncle Hana untuk majlis perkahwinan anak lelakinya.... Tahniah dapat menantu ke-2



Creampuff - Nurul

Birthday Cupcakes & Cheese Tart

Order daripada Dla.....TQVM



Walnut Brownies

Dadih - Vanilla

Order daripada Kak Faezah

Chrismas Cupcake & Creampuff

Tart Shells

Order daripada Kak Ezah

Kalau ada sesiapa nak order tart shell... Jun jual 100pcs RM 30... Bagitau 3 hari awal ye kalau nak order...



Cheese & Fruite Tart Class

Di hadiri oleh Customer yang rajin order dgn Jun...

Farah & Nana (Customer yang rajin order dgn Jun...)
Kak Faezah (Senior Jun di IKM Alor Setar & UiTM.. sekarang dah jadi geng kamcing... )
Lin & member dia Amelia (Room mate Jun masa study kat UiTM Arau) 


Hehehehe... time to dera anak murid.... suruh potong buah....



 
 Lukis jgn tak lukis...






Jom  packing...







Posing lepas semua dah siap... Jun lupa nak tangkap gambar awal-awal...




Ni creampuff order daripada Deanna

c

d

Map To Sri Astana Apartment