ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT!!!!

Sila ke website terbaru

Just A Cake di

www.justacake2u.blogspot.com

Tart Shell

JOM BELI TART SHELL

TART SHELL

Kulit tart untuk pelbagai jenis tart seperti cheese tart, fruit tart, egg tart & sebagainya. Tak perlu bersusah payah atausqueeze masa anda yang sememangnya terhad. Terus tempah sahaja.

Size: 4.5cm (mini –
permukaan atas sebesar syiling 50sen)
Kuantiti: 1 bekas – 100pcs
Harga: RM32 (original)

*
dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yang sedap & rangup
*
simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan

______________________________________________________


TERMA & SYARAT

* Sila buat pembayaran terlebih dahulu.

* Kemudian hantar bukti pembayaran.

* Sila buat temujanji sekurang-kurangnya satu (1) hari sebelum pick up order.

Pick UP Point :

1. JUPEM :

Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Jln Sultan Yahya Petra (Jln Semarak), Kuala Lumpur.


Isnin - Jumaat
Masa : 9.00
pg - 4.00 petang (Sila buat temujanji)

2. My Home Sweet Home :

Blok A, Sri Astana Apartment, Jln 20, Taman Selayang, Batu Caves, Selangor.


Isnin - Jumaat
Masa :
Selepas 6.00 ptg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


Sabtu/Ahad
Masa : 9.00
pg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


NEW!!!


TEMPAHAN MELALUI POS


TERMA & SYARAT

*Sila buat tempahan 2 minggu awal.
*Sila nyatakan poskod alamat anda, kami akan membuat semakan terlebih dahulu.
*Setelah mendapat pengesahan, sila buat pembayaran. Kemudian hantar bukti pembayaran kepada kami.
*Tempahan anda hanya akan dihantar selepas pembayaran dibuat.


Call/SMS/WhatsApp 011-23205935

Followers

Wednesday, December 30, 2009

Orange Cake

Kak Zie order cake ni sempena birthday dia yang Ke- _ _. Rahsia la ek Kak Zie... Tq ye Kak Zie.. Harap Kak Zie suka design ni.... Kak Zie order cake orange ni nak celebrate Birthday dia 1 Januari 2010... Masuk tahun baru, umur pun baru ek Kak Zie... Alhamdulillah Allah masih sediakan dunia ni untuk kita terus beribadat padaNya... SELAMAT HARI LAHIR Kak Zie... Semoga panjang umur, murah rezeki ( supaya boleh order cake salalu kat Jun... hehehee gurau je), diberi kesihatan yang sempurna dan berada dalam lindungan rahmat serta redha Allah selalu....


Brownies Chocolate

Brownies chocolate Cake ni Auntie Yani yang order untuk Abang Angkat dia... sebenarnya Auntie Yani ni still nampak muda lagi tapi 1st time jumpa dia di Teak 5 adik ipar Jun panggil dia Auntie.... lekat la pula nama Auntie tu....Ayah pula suruh panggil Chef Diva....Auntie Yani mmg glamour..... Inilah yang Allah tetapkan... Rezeki,Jodoh, PERTEMUAN dan mati sesuatu yang bukan kita rancang... Semua Dia yang maha Esa telah tetapkan...1st time ke Teak 5, masa tu celebrate birthday Mama... Tak de apa nak bagi Mama... So Jun buatkan Brownies Cake untuk Mama... Nor beria sgt nak makan cake ni.... Dah potong mama suruh bagi kat Auntie Yani... Tak sangka la pula Auntie & Uncle suka... Auntie terus jatuh hati dengan brownies Jun.... Bulan Januari ni anak-anak dan suami Auntie punya birthday... Auntie dah booking date tempah cake.... TQ Auntie... Semoga PERTEMUAN ini memberi sesuatu yang terbaik untuk perniagaan kita.... Tq Auntie kerana beri sokongan kepada Jun... Harap Auntie suka n puas hati...

Auntie... Jun letak nama camni je ye... boleh kan...Kalau Auntie cakap awal Jun boleh buat dengan fondant...


Sunday, December 27, 2009

Creampuff

Creampuff ordered by Kak Ezah... Tq Kak Ezah... customer Jun paling setia.... Tq selalu sokong Jun. Kak Ezah order 240 biji. Dia minta pack dlm bekas berasingan. satu bekas letak 4 biji creampuff. Dia minta Jun buat inti plain custard... ni untuk majlis penyampaian sijil sekolah tadika anak dia...Hazim tersayang...

Wednesday, December 23, 2009

Cupcakes untuk Azmah

Ni cupcakes Jun buat sempena majlis perkawinan adik angkat Jun pada 20/12/09.... tak tau apa nak bagi...bagi cupcakes je la... Baru la orang tau I dah bisnes cake skrg....hahahaha.... Selamat Pengantin baru Azmah... Semoga bahagia hingga hujung nyawa. Cepat-cepat dapat baby ye....

Birthday KaK Dah & Boy

Jun buat brownies cake... Sebenarnya ni belated birthday... Masing-masing sibuk je... Birthday Adik Jun (Boy) 13/10/09. Masa tu sibuk dengan majlis kenduri perahwinan dia...Kakak Jun (Kak Dah) pula 19/11/09.. tapi sambutnya pada 20/12/09... Happy Birthday... Semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu serta berada di dalam lingkungan rahmat dan redha Allah selalu... Terima Kasih atas segala pertolongan dan sokongan untuk kami... Kak Dah&Boy sentiasa dihati kami.... WE LOVE U SO MUCH....

ChocolateMoist Cake Cake

Boss Jun tempah kek ni untuk anak kesayangan dia....Terima kasih Boss

Cupcakes

Nadia dari OCBC order cc ni untuk birthday hubby nya.... hubby Nadia minat guitar... Jun buat simple je sebab untuk lelaki.. Kalau letak bunga nampak lg cantik...Tp nnt mcm pelik je.....Jun harap nadia suka.... Terima kasih Nadia... Semoga bahagia hingga akhir hayat...


Monday, December 21, 2009

Birthday Mama

Ni masa birthday mak mentua Jun.... Kami celebrate mama's bday di Teak 5. Jun buat brownies cake untuk dia... Hadiah tu Nor n Ayah yang bagi... Jun n uti bagi cake je la mama ye.... Kek yang bulat tu dari Pak mentua..... Tak tau Ayah nak buat surprise untuk mama... Owner Teak 5 rasa brownies Jun... katanya sedap... mesti la sedap my sifu punya secret recipy ni... Happy birthday mama... Moga Allah lipat gandakan kebahagiaan dan kesihatan Mama.. Moga Mama sentiasa dalam lingkungan rahmat dan redha Allah selalu.... Allah sahaja yang akan membalas segala jasa baik mama pada Jun&Uti... Mama sentiasa dihati kami... I LOVE U SO MUCH.... mmmmmmmuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhh!!!! Mama...



Wednesday, December 16, 2009

Cupcakes & Double Moist Choc. Cake

Jat order cc ni untuk anaknya yang ke-2 untuk dibawa ke taska.. Ada sambutan birthday. Buttercream yang jun buat tak cukup la pula... so jun amik fondant n deco atas cc ni... Alhamdulillah Jat suka. buntu dah otak Jun nak deco cc ni...Almaklumlah.. Jun ni kurang sikit kreatifnya.... Puas dok pikir apa nak buat ye...nak buat buttercream lagi... Alahai macam tak berbaloi je...At last alhamdulillah ini la hasilnya... Jat minta jun tulis atas cc ni IFA TURNS 3... Seronok rasanya bila orang puji cantik cc Jun.. Kembang semangkuk la....hahahaha.... Jun suka tengok anak Jat ni tau... matanya bulat... putih plak tu....eeee geram betul tgk dia.....comel sgt... Happy birthday Ifa... Jangan nakal-nakal n jadi anak yang solehah tau...

Double Moist Choc. Cake ni pula untuk sambut birthday kat rumah dia...

Thursday, December 10, 2009

Cupcakes

Cupcakes ni Lina yang order untuk hantaran pertunangan abang saudara dia. Untuk dibuat hantaran 10 biji je... yang lebih tu family dia nak makan. Jun harap Lina suka. Jun buat guna fondant sebab rasa macam simple sangat kalau buat pakai buttercream. Jun buat simple je.. Tu pun dh rasa macam lawa... Jun biasa la... syok sendiri je...hahhaha. Tq ye Lina. To Fadli & Ekin, Moga sampai ke jinjang pelamin n kekal hingga hujung nyawa...

Cupcakes Manchester United

Order From Chrspin.. Dia nak raikan kawan-kawan dia dari Sabah. 11 - 13 November 2009 ada PESUMA. Hari sukan JUPEM... Semoga JUPEM HQ juara...Tq En. Chrspin..

Wednesday, December 9, 2009

Cream Puff

Cream Puff ni Mah yang order. Kami kawan sejak dari UiTM... sama-sama belajar kat Arau... Dok satu bilik... Tido satu bantal...hahahha...rapat gila... isi borang keje sama-sama, dapat kerja pun sama-sama.... cuma tak dok satu seksyen je.... Kalau jumpa mesti sembang macam-macam... sembang hal kami je... tak sempat pun nk ngumpat orang... bila ingat cite masa belajar dulu memang best sangat...kalau jupe mesti cite balik kenangan masa kat Arau.... pecah-pecah perut gelak.... Tq 4 d order Mah.... Next time order lagi ye...


Yang ni ada lebih Jat yang beli.... Jun jual 1pack = RM3.00. Terima kasih ye....


Mak Jun buat jamuan makan untuk kawan-kawan dia yang tolong buat keje masa kenduri kawin adik Jun... Buat kenduri doa selamat sekali untuk adik Jun. sorang nak pegi keje kat Holand... sorang lagi dapat keje kat Penang.... Seronok jadi lelaki... Panjang betul langkah.... Alhamdulillah semuanya rezeki... Jun buat cream puff je untuk kenduri ni... Anak-anak buah Jun suka sangat makan. Siap pesan "lain kali kalau Mak Tam datang lagi bawa cream puff ye..." Seronok tau rasanya kalau orang suka apa yang kita masak.....



Tuesday, December 1, 2009

Double Moist Chocolate Cake

Jun minta maaf sebab tak sempat jumpa tuan yang order kek ni. Kek ni kawan Muza yang order. Jun balik awal untuk ke Penang. Jun cuma kirim pada Muza. Terima kasih order kek ni... Nanti boleh la kita berkenalan ye...

Cream Puff - Order From Kak Sab

Cream Puff Kak Sab yang order. Sorry la baru hari ni dapat update order ni kat dalam blog... Jun ni sibuk memanjang.. Ada je halnya... Kak Sab order untuk aktiviti dia bersama anak-anak yatim.... Kalau ada peluang nanti Jun pun nak join gak... tapi tak leh la join Kak Sab sebab ni aktiviti Lancer club.... Jun takde kete tu...huhuhuhu.... mmmmmm....... Maybe one day kan.......... Macam biasa la kalau ada order Jun akan buat lebih. Hantar kat Mak & Abah n Ayah & Mama. Yang dalam container tu bagi kat Kak Sab........ Alhamdulillah Kak Sab bagitau semua kata Cream Puff ni sedap..... TQ Kak Sab.... Next time order lagi tau..... hehehhe


Thursday, November 12, 2009

Chocolate Cake

Kek ni orang jauh yang order... Rizaida dari Kedah... Dia minta Jun hantar kek ni kat rumah Pak Tam dia di Selayang... Ida nak bagi surprise kat Pak Tam dia... Nak Pak Tam tengok cucunya..... Alhamdulillah senang nak cari rumahnya.... Masa Jun hantar malam tadi, diorang nampak macam terkejut bila Jun beritahu ada orang minta Jun hantar kek ke rumah tu.... Bila Jun bgtahu kek tu Rizaida yang hantar, masing-masing senyum.... Mesti la diorang terkejut kan... Takde angin takde ribut tiba-tiba orang hantar kek..... Terima kasih Ida.. Kak Jun harap Ida puas hati....

Thursday, November 5, 2009

Double Moist Chocolate Cake

Mija order cake ni untuk anak buah dia... Mija ni kawan baik Jun masa sekolah menengah dulu.... kemana2 kami berdua je.... Sampai orang cemburu tgk kami.... Almaklum la...mcm belangkas... Terima Kasih Mija.... HAPPY B'DAY TO HAREEZ... Semoga jd anak yang soleh...


B'day Cake Princess ni Kak Zan yang order untuk anak dia... Happy B'day Sayang.... Moga berjaya dalam hidup.... dan menjadi anak yang solehah... Terima Kasih Kak Zan




Double Chocolate Moist Cake

Zana yang order kek ni... Katanya kakak dia nk bawa balik kampung... Diorang rasa kek ni sedap sebab tu order lagi... TQ Zana..

Tuesday, November 3, 2009

Cupcakes - Order From Nor

Kali ni Nor order cupcakes pula ....Anak2 dia mmg suka makan kek...Tq Nor..yang ni Jun jual RM2.00/pcs... Lain kali order lagi ye....hahahhaha.... Apa2 pun terima kasih kerana selalu menyokong Jun..

Tuesday, October 27, 2009

Cupcakes - Majlis Perkahwinan Adindaku Eddy Junaidy & Siti Aishah

Majlis Perkahwinan pada 25/10/2009

Sessi mewarnakan butter cream...Dibantu oleh kakak-kakak, abg ipar, anak-anak buah....Ramai betul tenaga kerja Jun...Rajin-rajin semuanya..

Eh!!! pengantin pun ada...hehhehe meh kita dera diorang...hahhaha...xde la..diorg pun datang bantu juga....

Akhirnya....inilah hasil titik peluh kami.... siap deco untuk 800 biji cupcakes...









Fondant Cake For Hantaran - Majlis Perkahwinan Adindaku Eddy Junaidy & Siti Aishah

Hantaran ni dibawa masa Majlis Akad nikah pada 10/10/2009

Fondant Cake For Hantaran - Majlis Pertunangan Adindaku

Jun buat bersama kakak Jun untuk hantaran majlis pertunangan adik Jun

Happy Birthday Aniq Irfan

Order daripada Zana& Asmazi untuk birthday anak dia....Happy Birthday sayang...

Double Chocolate Moist

Kak Faezah order lagi...... kali ni untuk jamuan Hari Raya Taska anak dia....

Happy Birthday Nur

1st Version
Tulisannya mcm tak nampak je.......



2nd Version
After Touch up... hehehhe syok sendiri rasa mcm dh cantik dah....

Cupcakes - Majlis Sambutan Hari Raya JUPEM

Ni 1st ime Jun terima order untuk cupcakes... Seksyen Jun yang order untuk letak di gerai sempena jamuan Hari Raya JUPEM....






HARGA KEK

Basic Cake

Kek Buah = RM 40.00
Walnut Carrot Cake= RM 45.00
Kek Coklat Lembab (Bakar) = RM 36.00
Kek Coklat Lembab (Kukus) = RM 40.00
Vanilla Butter Cake = RM 50.00
Orange Butter Cake = RM 50.00
Kek Sarang Semut = RM 30.00
Blueberry Cheese Cake = RM 55.00
Chocolate Brownies = RM 55.00

Cake With Deco
Price depend on design
_____________________________________________________

Steam Brownies Cheese Cake NEW!
( 9” diameter wide round )

i) without Deco : RM 55.00

ii) with Deco :
Buttercream (RM 65.00)
Choc. Ganache (RM 75.00)

iii) With Edible Image
Buttercream (RM 90.00)
Choc. Ganache (RM 100.00)
_____________________________________________________

Red Velvet Cake NEW!
(Topping with Cheese )

RM 90.00 (1kg : 8” diameter wide round )
_____________________________________________________

Barbie Doll Cake NEW!
 
i) without base : RM80
ii) with base : RM150

Flavour
-Vanilla Butter Cake
-Orange Butter Cake
- Chocolate Moist

_____________________________________________________

Chocolate Brownies
( Size : 10” x 10”)

i) without Deco : RM 55.00

ii) with Deco :
Buttercream (RM 65.00)
Choc. Ganache (RM 75.00)

iii) With Edible Image
Buttercream (RM 90.00)
Choc. Ganache (RM 100.00)
_____________________________________________________

Carrot  Walnut Cake
(Topping with Cheese )

RM 60.00 (1kg : 8” diameter wide round )
_____________________________________________________

Fondant Cake
Harga : Bermula RM 180++ (depend on design)
 
Flavour
-Vanilla Butter Cake
- Orange Butter Cake
_____________________________________________________

Chocolate Brownies Cake

Sedap tau chocolate brownies ni... Jun hantar kat mak, mak mentua dan jiran- jiran....

Cupcakes yang di edarkan kepada Jiran-jiran sempena Aidilfitri...

c

d

Map To Sri Astana Apartment