ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT!!!!

Sila ke website terbaru

Just A Cake di

www.justacake2u.blogspot.com

Tart Shell

JOM BELI TART SHELL

TART SHELL

Kulit tart untuk pelbagai jenis tart seperti cheese tart, fruit tart, egg tart & sebagainya. Tak perlu bersusah payah atausqueeze masa anda yang sememangnya terhad. Terus tempah sahaja.

Size: 4.5cm (mini –
permukaan atas sebesar syiling 50sen)
Kuantiti: 1 bekas – 100pcs
Harga: RM32 (original)

*
dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yang sedap & rangup
*
simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan

______________________________________________________


TERMA & SYARAT

* Sila buat pembayaran terlebih dahulu.

* Kemudian hantar bukti pembayaran.

* Sila buat temujanji sekurang-kurangnya satu (1) hari sebelum pick up order.

Pick UP Point :

1. JUPEM :

Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Jln Sultan Yahya Petra (Jln Semarak), Kuala Lumpur.


Isnin - Jumaat
Masa : 9.00
pg - 4.00 petang (Sila buat temujanji)

2. My Home Sweet Home :

Blok A, Sri Astana Apartment, Jln 20, Taman Selayang, Batu Caves, Selangor.


Isnin - Jumaat
Masa :
Selepas 6.00 ptg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


Sabtu/Ahad
Masa : 9.00
pg - 10.00 mlm (Sila buat temujanji)


NEW!!!


TEMPAHAN MELALUI POS


TERMA & SYARAT

*Sila buat tempahan 2 minggu awal.
*Sila nyatakan poskod alamat anda, kami akan membuat semakan terlebih dahulu.
*Setelah mendapat pengesahan, sila buat pembayaran. Kemudian hantar bukti pembayaran kepada kami.
*Tempahan anda hanya akan dihantar selepas pembayaran dibuat.


Call/SMS/WhatsApp 011-23205935

Followers

Friday, February 26, 2010

Cupcakes (Pertunangan)

Jun terima order ni daripada Kawan Su, Azie...Sempena majlis pertunangan sepupunya... Suka Jun tgk dia sbb dia puas hati dengan design ni.. Simple je Jun buat... Dia minta Jun buat theme biru... Sebenarnya Azie nak butter cream... tp Jun teringin nak buat guna fondant... Ini la hasilnya...

Cupcakes (Pertunangan)

Jun terima order ni daripada Putrajaya.. Biah minta Jun buat 16 biji Fondant cupcake, Theme pink color... Dia nak yang macam Jun buat warna purple... Tp nak bagi nampak berbeza sikit Jun buat yang ada corak dan bunganya Jun tukar jenis yang lain.. Biah minta Jun hias terus kotak ni supaya boleh terus dijadikan hantaran...

Biah order 50 biji lagi untuk diberikan kepada tetamu yang hadir... Biah minta Jun masukkan dalam bekas yang berasingan setiap biji...

Choc Moist Cake - Barbie

Order ni Jun terima daripada Puan Rohini... Boleh kata last minute order tp sebab hari tu Jun ada 1 order je.. so Jun amik la order ni... Rezeki kan... jangan ditolak.. Thanx Rohini... Hope ur princess like it...



Cream Puff

Setelah sekian lama Wan order cream puff ni baru sekarang dapat... Masa Wan order hubby Jun accident.. pastu tak tau la kenapa buat asyik tak jadi je cream puff ni... Kak Dah pun ada order cream puff ni tp gambarnya terlupa amik sebab siap je Jun terus hantar ke Rawang...

Choc Moist Cake - Chelsea

Order dari Liena

Choc Moist Cake - Ben 10

Thanx Zu order kek dari Kak Ju... Sebenarnya Zu ada order kek sebelum ni tp Jun tak ambil sebab masa tu Jun mmg banyak order... Mula-mula bday cake ni untuk 2 orang anaknya... tapi mama pun nak interframe sama... sebab semua lahir pada bulan yang sama Februari.. hehehhe...

Birthday Abah, Farhan & Ira

Alhamdulillah dapat juga akhirnya Jun load gambar ni.... Dah banyak kali cuba load tp tak boleh... Ni bday ayah Jun... Kene buat kek yang light je... sebab ayah Jun kencing manis... Luka kat kaki dia baru je baik... So kene buat kek yang kurang manis... Choc. pun letak sikit je... n cream langsung tak de... Selamat hari Lahir Abah.. Semoga Abah sentiasa sihat sejahtera dalam lindungan redha dan rahmat Allah... Kami sayang Abah...


Yang ni kek untuk anak buah Jun... Kek ni tak tau la apa salahnya... Masak punya la lama.. tp x masak2... dr tengahari sampai ke malam tak masak gak... bila dah masak nak letak edible Ben 10... Edible nya pula ntah ke mana... eeeeee geram betul... nak cepat jd lambat... dah Ben 10 tak de jun letak la apa-apa edible yang ada... kek ni nak di deco pun susah sebab panas... tp nk cepat jun deco gak... tu yg jadi camni ni... Mak Tam balik umah tgk ada je Ben 10 tu kat tepi almari.. padahal mak tam cari kat situ banyak kali... Tak pe la tunggu next year punya bday la pula mak tam buat yang cantik ye....... Happy Bday Farhan & Ira... Mak Tam n Pak Tam sayang korang..

Sunday, February 21, 2010

Choc Moist Cake - MU

Liena order kek ni... Dia minta jun tulis 'HAPPY BITRHDAY TO FIEQA'... Asyik-asyik warna hijau je Jun punya design... Kali ni tukar warna kuning la pula.. Nampak hidup pula this color combination... Liena datang amik kek ni kat umah Jun dengan mak dia... Tq 4 order Liena...

Saturday, February 20, 2010

Double Choc. Moist Cake - Barney&Friends

Happy Bitrhday Adriana Sayang...... Kek ni di order oleh Liza...Liza minta Choc. Moist Cake 2kg with edible Barney&Friends.... Entah kenapa sejak akhir-akhir ni kebanyakkan kek Jun semuanya ada bunga... Dah jadi minah bunga la pula... pada Jun cantik la bunga-bunga ni...comel... Jun suka... Harap Liza pun suka dan puas hati.... Terima kasih atas order ini..

Thursday, February 18, 2010

Oven Lama Vs Ovn Baru

Oven yang banyak berjasa pada mula jun memulakan perniagaan kek.. Walaupun tak leh masak banyak-banyak tapi banyak berjasa pada kami...

Ini hadiah daripada ayah mentua Jun.. Surprise sangat masa tu... Ayah bagi sampul surat kat Jun.. Bila Jun tanya apa ni... dia suruh Jun tgk... Bila Jun buka ada check tertulis nama Jun... Nilainya RM 1200.00. Memang Ayah ada cakap nanti dia nak bagi duit untuk beli oven... tup tup dah dapat dah... Alhamdulillah senang la Jun bakar kek.. Especially cupcakes... Boleh la masak banyak sekali masuk... Terima kasih Ayah, Mama dan semua yang sentiasa menyokong Jun & Uti.. We Love U...

Kek Sarang Semut

Suka Jun tengok Kek ni... Jun bakar dengan oven baru Jun... Hadiah daripada ayah mentua Jun.... Nampak la cantiknya kek ni... hahhaha masuk bakul angkat sendiri la pula... Kak Zie yang order kek ni... Dah lama tak buat kek ni... Mak mentua Jun suka kek ni... Ni la kek yang berjaya memikat hati mak mentua Jun.... Terima kasih kak zie atas order ni...

Brownies Choc. Cake

Ini la cake sempena anniversary ko Na... Tq order kat aku.... Design love kat atas kek ni Ana yang minta... Jun tolong realisasikan impian cake Ana... Ana nak buat surprise kat hubby dia... Bukan main lagi ko Na... aku ingat ko nak datang amik pagi2... Tak tido tau aku buat kek ko ni...ko boleh berseronok kat PD ye...hehehhe... acah je... aku puas tido masa menunggu ko nak amik kek ni....

Order Dari Ngah Zie

Ini semua order daripada Ngah Zie... Ni last minute order... Alhamdulillah siap juga akhirnya... Ngah Zie order semuanya minimum order.. Jun tak rasa tertekan sgt dgn order ni sebab Ngah Zie tak kisah Jun nak bagi pukul berapa... Asalnya janji jumpa kat Giant Batu Caves tp Ngah Zie minta Jun hantar ke Tesco Selayang sebab hubby dia demam... Ngah Zie order ni untuk sambut b'day anak dia... Alhamdulillah Ngah Zie puas hati dengan semuanya.. Seronok dapat berkenalan dengan Ngah Zie... Peramah sgt orgnya...

Choc. Moist Cake

Cupcakes

Cream puff (Manggo Filling)

Dadih (Strawberry Flavour)

Cupcakes (Pertunangan)

Su order lagi...Kali ni untuk pertunangan pula Busu Mimi... Su datang dgn Auntie Hubby Jun... Su kata dia suka dgn color yg soft.. hehehehe Jun suka yang bright... Tp sebab ada yg bg cadangan buat la pastel color... so Jun try la... tp still ada yg bright juga...hahahha

Saturday, February 13, 2010

Chocolate Moist Cake

Terima kasih Ija atas order ni.... Ramai betul peminat MU ye... K jun ni tak sokong mana-mana pun... kalau hubby Kak Jun buka bola... K jun tengok la juga... Almaklum la.. Kak Jun sibuk dgn baking... masa nak concentrate tgk TV tu kurang la.... Kek ni Kak Jun dh siapkan dari pagi lagi... Takut Ija nak amik pagi sebab kebanyakkan yang order weekend pagi-pagi dorang dh datang amik....Harap Ija puas hati ye...

Cupcakes (Pertunangan)

Nani order cupcakes ni sempana majlis pertunangan... Nani cuma minta buat bunga... tak yah tulis apa-apa.... Ni last minute order... Nani kata simple pun tak pe... Ni je la yang mampu K Jun buat... Alhamdulillah Nani suka.... Nani ni kawan kepada Diana yang order Double moist Choc. ada edible kasut channel.....Tq Diana tolong promote cake Kak Jun... Tq Nani for order....

Blueberry Cheese Cake

Jun terima order daripada Kak Faezah... Dia nak bawa cake ni ke ofis... Kak Ezah nak minta order cream puff... tp Jun tak mampu nak buat sebab byk sgat order untuk minggu ni...So Kak Ezah order Blueberry Cheese cake je... Awal-awal pagi Jun dh ke ofis sbb kak Ezah nak bawa kek ni ke ofis dia.. Kene bawa kereta slow je.. sbb takut pecah cheese cake ni... Tq Kak Ezah.. Yang bestnya dapat respon yang baik untuk kek ni... Kak Ezah bagitau.. ramai yang puji kek ni sedap.... Alhamdulillah...

Chocolate Moist Cake

Siti order kek ni untuk dibawa balik ke kampung nak celebrate birthday Mak dan Ayahnya.... Terima kasih siti...harap puas hati puas hati.....

Wedding Cupcakes

Cupcakes ni Rohana order untuk majlis perkahwinan mak mentuanya... Rohana ni kawan baik Jun masa sekolah rendah... Naik sekolah menengah kami bersekolah di sekolah yang berbeza... tp Alhamdulillah hingga kini kami still keep in-touch... Dia minta buat theme peach n dark choc... Dark choc. tu no problem... tapi peach color tu yang Jun was-was nak buat... tapi Ana kata kalau tak boleh buat peach tu orange pun ok... Jun try campur warna orange n merah....Try n error... Alhamdulillah menjadi la pula peach color ni.... Happy Ana dapat cupcakes ni...

Order Dari Chef Diva

Chef Diva order lagi :-) .... Auntie ni mmg Jun punya customer tetap... Setiap kali Birthday dia pasti akan order daripada Jun.... Terima kasih Auntie kerana sentiasa menyokong Jun...

Kek ni untuk majlis perkahwinan di Kedah... Jauh berjalan kek Jun ni.... Auntie minta buat Brownies Choc... sebab Jun punya kek ni keras... so senang nak handle untuk perjalanan jauh.... Buat pengantin, SEMOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT

Yang ni Blueberry Cheese cake... Birthday cake untuk puteranya.... tapi sayang sgt kek ni runtuh masa auntie check... sorry auntie... Jun minta balik kek ni n Jun gantikan dengan yang baru tp auntie kata tak apa sebab nk celebrate birthday malam tu juga.... tapi Auntie puas hati kan dengan diskaun yg Jun bagi kan.... no delivery charges... no edible charges.... HAPPY BIRTHDAY IRFAN..... Semoga berjaya jadi profesional photographer........

Orange Cake

Ana pun terima nasib yang sama mcm Kak Ros, lambat dapat kek ni... Alhamdulillah Ana sangat memahami keadaan Jun... Lepas Jun hantar sms kat dia... dia terus call Jun... control je cakap dengan dia... mcm tak nangis je.. padahal dh nangis puas2 dah...hahhaha... mana la Jun tak sedih... Hubby Jun accident bulan lepas... ni cermin kereta Jun pula orang ketuk.... Terima kasih ye Ana kerana memahami n order ni.... Kek ni untuk Hubby Ana... Semoga bahagia n ceria selalu...

Friday, February 12, 2010

Chocolate Moist Cake

Tempahan daripada Kak Ros untuk bitrhday anak keduanya.... Kak Ros kata... tak kisah la gambar apa... asalkan warna pink... Lambat Kak Ros dapat kek ni sebab Jun g betulkan kereta Jun.... Hamba Allah manalah yang dah ketuk cermin kereta Jun.... Cermin tu retak je... mungkin dia tak sempat nak pecahkan... Bukan ada apa pun dalam kereta Jun tu.... Risau Kak Ros takut Jun tak datang hantar kek ni....hihihihi.....Terima kasih Kak Ros..

Brownies Choc. & Double Choc. Moist Cake

Terima kasih atas order ni... Jun lambat update blog Jun.... bz dengan baking..... Alhamdulillah rezeki Allah bagi kan.... Jun tak masuk dalam kotak sebab ni basic cake...biasanya basic order jun mmg masukkan dalam bekas ni... Terima kasih Kak Riza

Brownies Choc. Cake



Double Moist Choc. Cake

Saturday, February 6, 2010

Cupcakes

Gelihati betul la... tak sangka order ni daripada isteri sepupu hubby Jun... Bila di kenangkan balik kelakar la pula... Jun dan Su pernah jumpa sekali je... Tu pun masa awal perkahwinan Jun sebab dia nak bg hadiah kawin Jun... pastu Jun dgn Su takde la berhubung lagi.... pastu no h/p Su pun Jun tak simpan.... Su perasan gambar-gambar kek kat blog Jun sama dgn gambar yang Jun tag kat family member dia.. check punya check rupanya sedara la pulak..... Jun tak de idea sebenarnya nk deco cupcake ni.. sbb Jun kan tak nak amik order minggu ni... nak rehatkan diri.. tp tak sampai hati la pulak nak reject...masa tu Jun tak tau lg Su ni isteri sepupu Hubby Jun.... Akhirnya terhasil la deco ni... Su yang minta nak Air Asia... Tq Su order cupcake ni.. Lepas ni blh la jumpa selalu....

Monday, February 1, 2010

ELMO Cupcake

Jun terima order ni daripada Imelda... Terima kasih mel atas komen yang membina.... HAPPY BITRHDAY SAYANG... Comel anak Mel... Pandai make-up... nnt blh la ajar auntie.....

c

d

Map To Sri Astana Apartment